Versenykiírás 2017/2018.

Prof. Dr. Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia alelnöke fővédnöksége mellett a Baár-Madas Református Gimnázium és Általános Iskola és a BOLYAI CSAPAT Kft. a 2017/2018. tanévben nevezéses alapon megrendezi a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny körzeti fordulóját 3-8. osztályosoknak magyar nyelv és irodalomból, valamint az Összedolgozási Képesség Fejlesztéséért Alapítvány (röviden: ÖSSZKÉP Alapítvány) meghívásos alapon megrendezi a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjét 3-8. osztályosoknak. A verseny körzeti fordulóját írásbeli munka formájában, az országos döntőt írásbeli és szóbeli formában bonyolítjuk le az alább leírtak szerint.
(A versenyt először 2005-ben rendeztük meg Észak-Budán, majd a következő években Budapest többi körzete is csatlakozott. 2016-ban az ország egész területéről már közel 28 000 résztvevője volt a rendezvénynek. A korábbi évek feladatsorai és eredményei megtalálhatók honlapunkon; a verseny feladatait, megoldásait és eredményeit tartalmazó könyvek ugyanitt megrendelhetők.)

A verseny célja: Segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget szeretnénk teremteni arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat.

A verseny résztvevői: A versenyen azonos iskolába járó 3-8. osztályos tanulók évfolyamonként szerveződő 4 fős csapatai vehetnek részt (egy iskolából akárhány csapat indulhat). A 3-6. osztályosok egy-egy, a 7. és 8. osztályosok két-két kategóriában versenyeznek aszerint, hogy általános iskolai ("a") vagy gimnáziumi ("g") osztályba járnak. A nevezéskor minden csapatnak saját csapatnevet kell választania, amely nem lehet másokra vagy a jó ízlésre nézve sértő.
A versenyt 9-12. évfolyamosoknak is meghirdetjük (más időpontban), az erre vonatkozó információk itt olvashatók.

A körzeti (írásbeli) forduló időpontja: 2017. november 10. (péntek), 14 óra 30 perc. A verseny helyszínén a kezdési idő előtt legalább 15 perccel kérjük a megjelenést (14 órától az erre az alkalomra szerkesztett zenével, a versenyasztalokra helyezett emléklappal, válaszlappal, gyümölccsel és virággal fogadjuk a versenyzőket). A kísérők részére külön termet biztosítunk, ahol a verseny végén iskolánként kiosztunk egy teljes feladatsort és megoldókulcsot.

Az országos (írásbeli és szóbeli) döntő és díjkiosztó időpontja: 2017. december 9. (szombat), 10 óra 30 perc, helyszíne a Baár-Madas Ref. Gimnázium és Általános Iskola (1022 Budapest, Lorántffy Zs. u. 3.), a Fillér Utcai Általános Iskola (1022 Budapest, Fillér u. 70-76.) és a Városmajori Gimnázium Kós Károly Általános Iskolája (1122 Budapest, Városmajor u. 59.).

Nevezési határidő: 2017. október 1. (vasárnap), 18 óra.

A körzeti forduló nevezési díja: 1000 Ft/fő.
Az országos döntőnek nincs nevezési vagy részvételi díja.


Nevezés: Kizárólag honlapunkon, a Nevezés menüpont alatt. A nevezési díj átutalással vagy bármelyik OTP bankfiókban személyesen, a 11703006-20471499 OTP-számlaszámra fizethető be (számlatulajdonos: BOLYAI CSAPAT Kft.), vagy külön kérésre, indokolt esetben csekket küldünk. Kérjük, hogy a közlemény rovatba saját iskolájuk és településük nevét, valamint az anyanyelv szót írják (az iskola neve rövidítve is megfelelő.) A nevezési díj befizetésének határideje 2017. október 1.
Számlaigényüket október 1-ig a honlapon lévő nevezési rendszerben kérjük jelezni (az igényelt számlát a nevezési határidőt követően, postai úton juttatjuk el). Körzeten és kategórián belüli azonos csapatnév esetén a később nevező csapatnak kell nevet változtatnia (emiatt célszerű minél előbb nevezni más által még nem választott csapatnévvel, a nevezési díj még okt. 1-jén is befizethető).

A körzeti forduló helyszínei és szervezői:
A versenyhelyszínek összesített adatait itt találja.

A megyei és fővárosi helyszínek a következő két térképen tekinthetők meg. Az egeret a helyszínek felé mozgatva megjelennek azok nevei, rákattintva pedig a helyszín részletes információi.
Error, query failed