Feladat-javaslat beküldése

Tisztelt Kolléga, Szülő, Versenyző!

Ahhoz, hogy az elkövetkező években minél változatosabb és érdekesebb feladatokkal találkozzanak a gyerekek a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen, kérjük, küldjön a szervezők számára feladat-javaslatot megoldással és indoklással együtt.
A feladat és a hozzátartozó 5 válaszlehetőség (amelyek közül akárhány lehet helyes) együttesen nem lehet több 4 sornál. Ha ábra is tartozik a feladathoz, kérjük, hogy ezt e-mailben küldje el. Vállaljuk, hogy amennyiben kiadvány is készül a versenyről, az abban szereplő feladatok szerzőinek nevét feltüntetjük a könyvben.

Minta feladat-javaslatra:
Javasolt évfolyam: 3.
Feladat: Az anagramma egy név (vagy bármely szó, szókapcsolat) betűinek olyan játékos összekeverése, amelynek eredményeképpen egy új szót, kifejezést kapunk. Az alábbi anagrammákból foglalkozásokat lehet kirakni. Melyikben van kétjegyű mássalhangzó?
(A) ÖNKÉPZÉS RÉMÍT (B) NYESŐ RÉMKÉP (C) PARKOLÓ BÓDUL (D) LESZ VILLA ERNYŐ (E) RŐT VAD VEZETI
Helyes válaszok: A, B, D
Indoklás: A megadott válaszlehetőségekből a következő foglalkozások rakhatók ki: (A) építészmérnök, (B) kéményseprő, (C) padlóburkoló, (D) villanyszerelő, (E) divattervező. Ezek közül az építéSZmérnök, kéméNYseprő és villaNYszerelő szavak tartalmaznak kétjegyű mássalhangzót.

Javaslatát az alábbi űrlap kitöltésével küldheti el számunkra. Köszönjük segítségét!

Beküldő neve:
Beküldő telefonszáma:
Beküldő e-mail címe:
Melyik évfolyamnak ajánlja a feladatot:
Feladat szövege és válaszlehetőségek:
A helyes válasz(ok) betűjele:
A megoldás indoklása:

(A "Javaslat elküldése" gombra kattintva hamarosan egy visszaigazoló üzenetet kell kapnia, amely jelzi, hogy javaslata megérkezett a szervezőkhöz.)

Technikai probléma esetén az info@bolyaiverseny.hu címre írjon!