Feladat-javaslat beküldése

Tisztelt Kolléga, Szülő, Versenyző!

Ahhoz, hogy az elkövetkező években minél változatosabb és érdekesebb feladatokkal találkozzanak a gyerekek a Bolyai Természettudományi Csapatversenyen, kérjük, küldjön a szervezők számára feladat-javaslatot megoldással és indoklással együtt.
A feladat és a hozzátartozó 5 válaszlehetőség (amelyek közül akárhány lehet helyes) együttesen nem lehet több 4 sornál. Ha ábra is tartozik a feladathoz, kérjük, hogy ezt e-mailben küldje el. Vállaljuk, hogy amennyiben kiadvány is készül a versenyről, az abban szereplő feladatok szerzőinek nevét feltüntetjük a könyvben.

Minta feladat-javaslatra:
Javasolt évfolyam: 5.
Feladat: Melyik anagrammában megadott étellel etethetjük télen az énekesmadarakat?
(A) tólsan naszolna (B) tajs (C) gyúfagy (D) rémanyekzsor (E) jolaso gam
Helyes válaszok: A, B, C, E
Indoklás: Az egyes betűk alatt szereplő szavak: (A) sótlan szalonna, (B) sajt, (C) faggyú, (D) kenyérmorzsa, (E) olajos mag. Ezek közül etethetjük a madarakat sótlan szalonnával, sajttal, faggyúval, olajos maggal. Ne etessük azonban kenyérmorzsával, mert a begyükben megduzzadva akár pusztulásukat is okozhatja.

Javaslatát az alábbi űrlap kitöltésével küldheti el számunkra. Köszönjük segítségét!

Beküldő neve:
Beküldő telefonszáma:
Beküldő e-mail címe:
Melyik évfolyamnak ajánlja a feladatot:
Feladat szövege és válaszlehetőségek:
A helyes válasz(ok) betűjele:
A megoldás indoklása:

(A "Javaslat elküldése" gombra kattintva hamarosan egy visszaigazoló üzenetet kell kapnia, amely jelzi, hogy javaslata megérkezett a szervezőkhöz.)

Technikai probléma esetén az info@bolyaiverseny.hu címre írjon!