A 2008-as verseny

A 2008/2009. tanévben a versenyt Budapesten, valamint Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyék területén hirdettük meg 3-8. osztályosoknak, megyei/körzeti írásbeli forduló, majd országos (írásbeli és szóbeli) döntő formájában. (A versenykiírás itt található.)

A megyei/körzeti írásbeli fordulót 2008. október 17-én rendeztük a főváros 6 körzetében és 13 vidéki megyében, 54 versenyhelyszínen. A versenyhelyszíneket itt találja, a megyei/körzeti forduló összesített eredménye itt tekinthető meg.

A megyék, illetve körzetek legjobbjai továbbjutottak az országos döntőbe, amelyet 2008. november 22-én rendeztünk a budapesti Veres Péter Gimnáziumban és a Bárczi Géza Általános Iskolában. (A döntőbe jutott csapatok listája itt olvasható.) A döntő programja itt tekinthető meg. A döntő írásbeli fordulóval kezdődött, majd a legjobbak a szóbelin döntötték el a végső sorrendet. A döntő eredményei itt olvashatók.

A 2008-as verseny támogatóinak névsora itt tekinthető meg.

A verseny feladatai és megoldásai, valamint fényképei a bal oldali menüből érhetők el.